Sałatka ryżowa z tuńczykiem

czwartek, 12 grudnia 2013

Idealne połączenie tuńczyka i kukurydzy w otoczeniu ryżu

Bardzo lubię te sałatkę za szybkość jej przyrządzenia i połączenie smakowe. Z czym połączyć tuńczyka? Z kukurydzą! Co do tego - oczywiście ryż. Sprawdza się zawsze, zarówno na kolację, jak i na imprezę. Nie jest "obciążona " samym majonezem, więc nie trzeba się martwic o zbędne kalorie.

 
Składniki :
 
2 puszki tuńczyka w oliwie
puszka kukurydzy
100 g ryżu ( u mnie paraboliczny)
natka pietruszki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól+pieprz
 
Przygotowanie:
 
Tuńczyka odsączyć z zalewy, kukurydzę przelać przez sito, pietruszkę drobno pokroić. Ugotowany ryż połączyć z pozostałymi składnikami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista