Kolorowe kotlety mielone

wtorek, 3 grudnia 2013

Pozytywnie na talerzu z cielęciną w roli głównej

To kotlety mielone w innym wydaniu. Nie dość, że są bardzo smaczne to jeszcze ciekawie wyglądają. To alternatywa do tradycyjnych, domowych mielonych. Są lżejsze, bo nie zawierają bułki tartej i dzięki temu są bardziej "mięsne". Docenią to na pewno mężczyźni.

 

Składniki:
 
1/2 kg mielonej cielęciny
2 łyżki kaszy manny
jajko
czerwona papryka
pęczek zielonej pietruszki
1/2 cebuli
pieprz ziołowy, sól
olej rzepakowy do podsmażenia
 
Przygotowanie:

Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę drobno siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę, paprykę, pietruszkę, kaszę mannę i jajko, przyprawy i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotlety i smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron.
Ja podałam kotlety z brązowym ryżem i marynowaną papryką.

Smacznego!

2 komentarze



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista