Ciasteczka orzechowe półksiężyce

sobota, 14 grudnia 2013

Półksiężyce w cukrze pudrze

Są bardzo delikatne, kruche, mocno orzechowe - idealne! Do tego nie są pracochłonne. W sam raz do kawy, na drugie śniadanie i ciasteczkowy podwieczorek.


Składniki :
80 miękkiego masła
30g cukru pudru
50g drobno zmielonych orzechów włoskich
140g mąki pszennej
cukier puder do obtoczenia ciasteczek
 
Przygotowanie:

Łączymy ze sobą masło, cukier, orzechy oraz mąkę i wyrabiamy gładkie, jednolite i nieprzywierające do dłoni ciasto. 
Formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, a z nich rogaliki i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 190C przez ok 8 minut. 

Kiedy upieczone ciasteczka będą ciepłe (nie gorące!) zdejmujemy je z blachy i posypujemy cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista