Rolssy z tortilli

poniedziałek, 14 kwietnia 2014


Idealny pomysł na imprezową przekąskę czy kolacyjny smakołyk. Nadzienie u mnie to kwestia tego, co w danej chwili mamy w lodówce :) Za każdym razem proponuję inną wersję rollsów. Dziś mamy warzywno - mięsne. Rolssy przygotowujemy w kilka chwil ( choć najlepsze są schłodzone), a znikają z talerzy w jeszcze szybszym tempie.  


Składniki:
opakowanie tortilli
polędwica sopocka
rukola
serek  philadelfia ( lub kanapkowy np. Ostrowia)
papryka czerwona
ser żółty

Przygotowanie:
Plastry torlilli rozkładamy na dużej desce. Smarujemy serkiem, układamy wędlinę, plastry sera żółtego, rukole i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i zawijamy w rulon mocno przyciskając wszystkie składniki. Zwinięte chłodzimy w lodówce ok. 1 godziny ( jeśli nie mamy na to czasu pomijamy ten etap). Po zwinięciu tniemy na ok. 2 cm plastry i układamy na talerzach.
Smacznego!







1 komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista