Babeczki kokosowe z białą czekoladą i malinami

sobota, 5 kwietnia 2014


Babeczki robiłam w wersji mini (jednokęsowe) i tradycyjne większe. Te mniejsze są bardziej suche, natomiast te większe są  wilgotne i zdecydowanie bardziej wszystkim smakowały. Zniknęły dosłownie w chwilę. Bardzo lubię połączenie kokosa z białą czekoladą z malinami i w tej wersji idealnie się sprawdziło.



Składniki:

200 g wiórków kokosowych
3 łyżki cukru pudru
3 białka
100 g białej czekolady
100 ml śmietany 30 %
maliny (ok 30 szt.)

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 170 st. Wiórka kokosowe mieszamy  z białkami i cukrem. Przygotowaną masę nakładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku ok 15-20 minut (do czasu aż babeczki się zrumienią). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy i łączymy z czekoladą na gładką masę. Babeczki po wyjęciu z piekarnika wyjmujemy z papilotek i studzimy. Masę czekoladową nakładamy na babeczki i od razu układamy na każdej babeczce po 3 maliny.
Smacznego!




1 komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista