Składniki:
20 dag wątróbki drobiowej
1 1/2 łyżeczki masła
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
sól
olej do smażenia
Przygotowanie:
Wątrbkę oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, po czym zmniejszamy ogień i smażymy ok 5minut często mieszając. Po usmażeniu dodajemy do wątróbki przyprawy i blendujemy na gładki krem. Schładzamy ok godziny i wyjmujemy 15 minut przed podaniem. Przechowujemy w lodówce szczelnie przykrytą żeby powierchnia się nie zeschła
Oto moje propozycje na inne pasty kanapkowe:
Czosnkowa pasta z fety
robię bardzo podobną:) u nas nazywamy to smarowidełko, pasztetem bez pieczenia; baaardzo lubimy:)
OdpowiedzUsuń