Sałatka powstała z potrzeby chwili jako dodatek do niedzielnego obiadu. Skupiliśmy się glównie na mięsie, nie myśląc o zieleninie. W związku z tym sałatka powstała dosłownie w 5 minut. Co nie znaczy, że jest byle jaka. Jest smaczna i pasuje zarówno do wyrazistych, jak i do tych delikatniejszych mięs. Może Wy będziecie mieli inny pomysł na nią, u mnie sprawdziła się świetnie do mięsiwa.
Składniki :
koszyczek roszponki
sok z 1/2 cytryny
2 garści oliwek ( u mnie czarne)
sól morska
łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy, po czym wkładamy do miski. Skrapiamy ją sokiem z cytryny i solimy. Dodajemy pokrojone oliwki i dodajemy oliwę z oliwek.
Smacznego!
jakoś tak wiosennie mi się zrobiło jak weszłam do ciebie:) pychota!
OdpowiedzUsuń