Jajko sadzone na rukoli

czwartek, 13 lutego 2014

Pomysł na taką wersję porannego jajka zrodził się wtedy, kiedy od dłuższego czasu nasze śniadanie wyglądało tak samo. Być może u Was jest podobnie, że po codziennych kanapkach przychodzi ochota na coś nowego. Jajko sadzone zazwyczaj jadłam na obiad. Muszę przyznać, że w wersji śniadaniowej jest pyszne! Idealnym dopełnieniem całości są chipsy z polędwiczki wędzonej. Spróbujcie sami!



Składniki (dla 2 osób)

2 jajka "zerówki"
2 garści rukoli
10 plasterków polędwiczki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka smazymy na rozgrzanym oleju ok 2 minut, następnie przykrywamy i smazymy kolejne 2 minuty na wolnym ogniu. Polędwiczkę podsmażamy bez tłuszczu do momentu aż stanie się chrupiąca. Na talerzu układamy rukolę, na niej jajko i polędwiczkę. Jajko solimy i pieprzymy na talerzu.

Smacznego!

1 komentarz

  1. takie jajko dobre na każdą porę i na śniadanie, obiad i kolację:) uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista