Składniki ( dla 2 osób):
400 g piersi z indyka
2 garście rukoli
2 garście roszponki
2 garście świeżego szpinaku
pomidor
czerwona papryka
200 g pieczarek (najlepiej małych)
łyżka ciemnego sosu sojowego
crema all'aceto balsamico Modena
oliwa z oliwek
sól i pieprz
1/3 placka torilli
Przygotowanie:
Pierś przygotowujemy wg tego przepisu . Pieczarki dokładnie myjemy. Jeżeli sa małe zostawiamy w całości, większe kroimy na pół lub na ćwiartki. Podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy sos sojowy i 2 łyżki wody i na bardzo małym ogniu dusimy ok. 5 minut często mieszając. Sałaty i pozostałe warzywa myjemy. Pomidora kroimy na duże kwadraty, paprykę na mniejsze. Na sałatach ukłądamy warzywa, pieczarki i pierś.
Przygotowanie serca:
a kiedy dodać crema all'aceto balsamico Modena ?
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, już uzupełniam przepis. Na sam koniec delikatnie skrapiam całą sałatkę.
OdpowiedzUsuń