Czosnkowa pasta z fety

sobota, 22 marca 2014


Uwielbiam wszelkiego rodzaju smarowidła. Na bazie fety robiłam je pierwszy raz. Pomysł podsunęła mi znajoma, która zachwycała się takimi pastami podczas pobytu we Włoszech. Czosnek jest częstym bywalcem w mojej kuchni. Nie mogło go więc tu zabraknąć :) W połączeniu ze słoną fetą stanowią zgrany duet. Kolejne pasty niebawem na blogu.


Składniki:

opakowanie sera typu feta
3 ząbki czosnku
łyżka śmietany 18%
kolorowy pieprz

Przygotowanie:

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sera. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładką masę. Przed podaniem mielimy świeży kolorowy pieprz na kanapkach.




Oto moje propozycje na inne pasty kanapkowe:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista