Aksamitnie kremowe puree z ziemniaków

niedziela, 30 marca 2014

To alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest bardzo delikatne i ma rzadszą konsystencję. Po prostu rozpływa się w ustach. Pasuje do mięsnych dań z wyrazistą nutą. Jest to idealny dodatek, który zmienia potrawę, oczywiście na lepsze. Moim zdaniem danie jest bardziej wykwintne.


Składniki ( dla 4 osob)

6 ziemniaków
łyżka śmietany 18%
100 ml mleka
pieprz biały mielony
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, dodajemy przyprawy i blendujemy na gładki krem. Podajemy od razu cieple.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista