Kolorowe farfalle z pesto i krewetkami

środa, 5 marca 2014

Rozpoczynamy Wielki Post. Samo słowo post kojarzy się z czyś smutnym, ponurym i ascetycznym.  Według mnie wcale tak nie musi być. Nawet jedzenie postne nie musi być smutne. Postne w rozumieniu bezmięsne. A co, zaszalałam w Popielec. 


Składniki:

opakowanie kolorowego makaronu farfalle
250 g krewetek tygrysich
pesto - najlepiej domowe, przepis znajdziecie TUTAJ
cytryna
ząbek czosnku
świeżo mielony kolorowy pieprz
3 łyżki masła
sól morska

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu lekko al dente. Zamrożone krewetki dusimy z masłem, czosnkiem i solą około 15 minut do zupełnego odparowania wody. Makaron mieszamy z pesto, posypujemy krewetkami i świeżo mielonym pieprzem. Przed samum podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Smacznego!



1 komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista