Kanapki z puree z zielonego groszku

piątek, 31 stycznia 2014

Kanapki z zielonym groszkiem i jajkiem na twardo

To kolorowe śniadanie jest świetną opcją na szaro bury zimowy poranek. Zielony groszek i żółtko to wesołe barwy, które wprawią nas w pogony nastrój od rana.  Poza smakowitym wyglądem kanapki świetnie smakują. Spróbujcie sami!



Składniki:

 bułka 
pół szklanki ugotowanego zielonego groszku
jajko ugotowane nie do końca na twardo
plasterki awokado
sól

Przygotowanie:

Groszek gotujemy ok 4 minut, odcedzamy i rozdrabniamy wodelcem. Jajko gotujemy 4-5 minut od włożenia do wody, ma być lekko "niedogotowane". Awokadu obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na bułce układamy zielony groszek, jajko i awokado.






2 komentarze



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista