Mascarpone z owocami

wtorek, 7 stycznia 2014

Delikatna pianka z jagodami

Kiedy wieczorem mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego do przygotowania, wtedy sięgam po mascarpone i owoce - idealne połączenie. Delikatny, spieniony niczym mus  mascarpone świetnie łączy  się z jagodami, zarówno tymi świeżymi, jak i tymi w wersji zimowej - ze słoiczka.


Składniki dla 2 osób:
250 g mascarpone
1/5 szklanki mleka ( u mnie 1,5%)
łyżeczka cukru pudru
jagody
garść migdałów
Przygotowanie:

Mascarpone ubijamy ok 3 minuty mikserem, dodajemy mleko i cukier i nadal ubijamy ok 3 minut do uzyskania delikatnej konsystencji musu. Przekładamy Mus do kieliszków lub pucharków, dodajemy owoce i dekorujemy listkami mięty. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Szukaj na tym blogu

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

TOP

blog toplista