Kiedy mam ochotę na lekkie śniadanie, wtedy myślę o owocach. Najbardziej lubię świeże, sezonowe, krajowe. Niestety ciężko o takie teraz, ale w sklepach mamy dostępne importowane. Ratunkiem są też zapasy mrożonych owoców w lodówce.
Takie kolorowe śniadanie na pewno wprawi nas w dobry nastrój od rana. Jest też źródłem dobrych kalorii i wartości odżywczych. A na tym nam zależy, żeby posiłki były jak najbardziej wartościowe, prawda?
Składniki ( dla 2 osób):
melon galia
2 jabłka
2 łyżki ziaren granatu
3 łyżki malin ( u mnie mrożone)
łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
Melona kroimy na pół, usuwamy pestki i z miąższu wykrajamy łyżką do owoców kulki. Jabłka oczyszczamy z pestek i kroimy w cienkie plasterki. Wcześniej rozmrożone maliny mieszamy z owocami i nakładamy je do wydrążonego melona. posypujemy owocami granatu i płatkami migdałów.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz