bez tłuszczu
Składniki:
150 g płatków owsianych
60 g mąki żytniej
30 g drobnych otrębów owsianych
40 g żurawiny
40 g posiekanych orzechów włoskich
2 jajka
100 ml jogurtu naturalnego
50 g miodu
1 łyżeczka wanilii cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Do dużego naczynia wsypujemy płatki owsiane, mąkę oraz otręby.
Następnie dodajemy żurawinę i resztę suchych składników i całość mieszamy.
W następnej kolejności wbijamy 2 jajka, dodajemy jogurt, miód i dokładnie łączymy wszystko w niezbyt jednolitą masę.
Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie spłaszczamy układając je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz