z orzechami włoskimi
Sałatka, która sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i lekką kolację. Orzechy, granat i sprawdzone połączenie melona z mięsem być może przypadnie Wam do gustu. Idealnym zwieńczeniem całości jest sos słodko pikantny.
Składniki (dla 2 osób) :
1/2 melona Galia
1/2 opakowania mieszanki sałat
garść orzechów włoskich
30 dag polędwicy ( u mnie wędzona, wyrób własny)
2 łyżki ziaren granatu
Sos:
3 łyżki octu balsamicznego
łyżka miodu
łyżka musztardy Dijon
Wykonanie:
Orzechy prażymy ok. 5 minut na patelni bez tłuszczu, często mieszając. Polędwicę grillujemy na patelni grillowej ok 10 minut. Melona kroimy w średniej wielkości "półksiężyce". Na mieszance sałat układamy melona i pozostałe składniki. Polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
Dla dekoracji można użyć Crema aceto balsamico.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz