To jedno z tych szybkich i przepysznych śniadań, jakie często serwuję. Zwłaszcza kiedy zaczyna się sezon na pyszne owoce. Rozpoczął się właśnie wyczekiwany przez wielu sezon truskawkowy. Czas rozpocząć truskawkowe kucharzenie.
Dziś zagościł u nas ten oto omlet ze słodziutkimi truskawkami. Nie sposób się oprzeć!
Składniki:
3 jajka
łyżka mąki
łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Jajka ubijamy około 2 min. dodajemy mąkę i cukier i chwilę ubijamy do połączenia składników.
Tak przygotowaną masę wylewamy na rozgrzaną i lekko zaoliwioną ( najlepiej olejem kokosowym lub klarowanym masłem) patelnię. Smażymy na jednej stronie do momentu ścięcia u góry i podrumienienia z drugej strony, po czym przekręcamy i smażymy jeszcze około pół minuty. Podajemy z truskawkami pokrojonymi w grube plastry. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy świeżą miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz